Glutenfri
Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsaus
Under 45 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Rødbeter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Norsk eple
1 stk
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
325 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 774 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan enten koke eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Skrell og del sjalottløken i to på langs. Fordel rødbetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten og 1 ss olivenolje. Stek det hele i ovnen i 20 minutter, til det er gjennomstekt. Skyll persillen og plukk bladene fra stilkene. Skill løklagene fra hverandre før servering, og vend persillen inn med grønnsakene.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken om ønskelig, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en miksmaster hvis du har. Smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!