Ovnsbakt kyllingbryst og cherrytomater servert med mezze maniche, basilikumkrem og ruccolasalat

Ovnsbakt kyllingbryst og cherrytomater servert med mezze maniche, basilikumkrem og ruccolasalat

Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • pastavann
  • salt
  • pepper
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½–1 pakke
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Spinat
50 g
Smør (Melk)
½ ss
Pasta (Hvete)
200 g
Pastavann
1 dl
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Basilikumolje
½–1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 876 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt halve rødløken i tynne båter. Skyll og del cherrytomatene i to. Ha løken og tomatene i en ildfast form og legg kyllingen på toppen sammen med kraften fra pakken. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm og det har dannet seg en tomatsjy i bunnen av formen.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av pastaen. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Kutt den andre halvdelen av rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Ha ruccolaen og løken i en bolle og vend inn balsamicovinaigretten.
 Visp sammen crème fraîchen og basilikumoljen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
 Ta kyllingen ut av formen og la den hvile i omtrent 5 minutter. Skyll spinaten. Ha tomatsjyen fra formen og ½ ss smør i kjelen med pastaen og spe med ønsket mengde av pastavannet. Vend inn spinaten så den såvidt faller sammen, og smak til med salt og pepper. Kutt kyllingen i skiver. 
Server pastaen med kyllingen, basilikumkremen og ruccolasalaten. Vel bekomme!
God middag!