Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med krydret yoghurt
Glutenfri

Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med krydret yoghurt

510
Under 20 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Garam masala
1 pakke
Sukker
½ ts
Kyllinglårfilet
350 g
Rødløk
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 839 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold gjerne igjen litt tomat, agurk og rødløk og vend det inn med yoghurten for å lage en raita.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og grovhakk hele rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen halvparten av løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en skål. La det stå og trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen (se tips). Smak til med garam masala-krydderet og litt salt.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i resten av løken det siste minuttet av steketiden. Krydre med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og sukker. 
 Ha yoghurten i en skål, og smak til med persilladen.
God middag!