Indrefilet av svin med urtestekte rotgrønnsaker, jasminris og soppsaus

Indrefilet av svin med urtestekte rotgrønnsaker, jasminris og soppsaus

Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Rødbete
1 stk
Urtemiks
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Indrefilet av svin
300 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 627 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, la det hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt gulrøttene, selleriroten og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter. Snu på kjøttet underveis, så hele kjøttstykket får en jevn stekeskorpe.
Ta formen med grønnsakene ut av ovnen etter 10 minutter, og vend inn ønsket mengde av urtemiksen og 1 ss smør. Legg kjøttet i formen med grønnsakene. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader. Stek kjøttet med grønnsakene de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips).  
 Hell sausen over i en liten kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og varm opp på lav varme under omrøring.   
God middag!
God middag!