Fish & chips med frisk råkostsalat, ertepuré, sitron og remulade
Laktosefri

Fish & chips med frisk råkostsalat, ertepuré, sitron og remulade

942
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 882 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Det er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdig stekte. 
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø. 
 Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra sitronen.
Server remuladen og resten av sitronbåtene til retten. 
God middag!