Helstekt svinefilet med jasminris, pannestekte grønnsaker og smørsaus
Glutenfri

Helstekt svinefilet med jasminris, pannestekte grønnsaker og smørsaus

90
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Filetstykke av svin
300 g
Jasminris
135 g
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 684 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For et perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser omtrent 62 grader. La kjøttet hvile seg opp til omtrent 65 grader.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 12–14 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til resten av retten er klar.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kok opp en kjele med vann. Legg posen med sausen i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter. Du kan også varme opp sausen direkte i kjelen hvis du foretrekker det. 
 Skyll og rens paprikaen, og kutt den i strimler. Skyll og kutt endene av de grønne bønnene. Skrell og kutt sjalottløken skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper. 
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
God middag!