Indrefilet av svin med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål
Glutenfri

Indrefilet av svin med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål

174
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
½ ss
Indrefilet av svin
300 g
Smør (Melk)
1 ts
Peppersaus (Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 533 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften kan du kutte selleriroten i biter, og steke den i ovnen med potetene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og la selleriroten dampe seg tørr i kjelen. Tilsett ½ ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser (se tips). Smak til med salt og pepper.   
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet under potetene i ovnen de siste 10 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.    
 Ta brettet med potetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
 Skyll og kutt eplet i jevnstore terninger. Varm opp stekepannen du brukte til kjøttet til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek eplet i omtrent 1 minutt, til det er gyllent. Vend inn tyttebærene.    
God middag!