Posjert torsk med ovnsbakte rødbeter og potetkompott med dill, servert med eggesmør

Husmannskost

Laktosefri
Glutenfri

Posjert torsk med ovnsbakte rødbeter og potetkompott med dill, servert med eggesmør

Under 35 min
20 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • honning
  • olivenolje
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Gulrot
1 stk
Rødbeter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Honning
1 ts
Poteter
350 g
Dill
½ bunt
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Olivenolje
1 ss
Egg (Egg)
2 stk
Smør (Melk)
40 g
Dill
½ bunt
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 690 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk engangshansker og et plastskjærebrett når du tilbereder rødbeten, da den farger lett av.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele.
 Skrell og kutt gulroten og rødbetene i grove biter (se tips). Fordel gulrot- og rødbetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til det er mørt.
 Skyll eller skrell potetene, og del dem i fire. Kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og grovhakk dem. Smelt 40 g smør i den samme kjelen, og vend inn eggene. Smak til med litt salt.
 Skyll og kutt stilkene av dillen, og legg bladene til side. Skru ned varmen på kjelen fra steg 1 til lav varme. Ha dillstilkene og fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne ringer. Ta ut de ferdigstekte grønnsakene, og vend inn 1 ss smør, 2 ts eddik, 1 ts honning og sjalottløken.
Grovhakk dillbladene fra steg 5. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og mos dem grovt med en gaffel. Vend inn 1 ss smør, 1 ss olivenolje, ønsket mengde av dillen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!