Salsicciaboller med tomatbulgur, stekte grønnsaker, ruccola og tyrkisk krydderyoghurt

Salsicciaboller med tomatbulgur, stekte grønnsaker, ruccola og tyrkisk krydderyoghurt

222
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
1 ts
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salsicciadeig
300 g
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har tid til å lage kjøttboller, kan salsicciadeigen bare stekes som den er, og blandes med grønnsakene før servering.

 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt.
 Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn 1 ts smør før servering. 
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
 Form salsicciadeigen til passe store boller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciabollene i 4–5, til er akkurat er gjennomstekte og brunet rundt om. Ha bollene over på en tallerken. 
 Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Skyll og kutt stilkfestet av bønnene. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og bønnene i 2 minutter, eller til de har begynt å bli litt myke. Krydre med salt og pepper. Ha salsicciabollene i stekepannen med grønnsakene, og stek videre i 1 minutt.   
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.
God middag!