Vietnamesisk ricebowl med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, servert med mynte og hakkede peanøtter
Laktosefri

Vietnamesisk ricebowl med kyllingkjøttdeig og friske grønnsaker, servert med mynte og hakkede peanøtter

82
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
Fullkornsris
135 g
Agurk
½ stk
Reddiker
½–1 pakke
Rød chili
¼ stk
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Lime
1 stk
Sukker
2 ts
Mynte
½ pakke
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Rød chili
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 727 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak deg frem med sukker og lime når du steker kjøttet, til du finner den balansen du selv ønsker.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll agurken, reddikene og chilien, og skrell gulroten. Kutt agurken i to på langs og deretter i skiver på skrå. Kutt gulroten i strimler eller grovriv den på et rivjern. Kutt reddikene og chilien i tynne skiver.
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og løken i 5–6 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt, og løken er gyllen. Del kjøttdeigen i mindre biter. Bland inn halvparten av chilien, 2 ts sukker og sesam- og chilisausen, og stek videre i 1 minutt. Smak til med saft fra limen (se tips).
Skyll og grovhakk mynten og korianderen. Topp retten med urtene, resten av chilien fra steg 2, og de hakkede peanøttene ved servering.
God middag!