Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt rødbete, potetmos og sennep- og dilldressing
Glutenfri

Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt rødbete, potetmos og sennep- og dilldressing

72
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
Rødbete
1 stk
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Sukker
1 ss
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 802 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med rødbetebåtene de siste 10 minuttene av båtenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødbeten i båter. Fordel rødbeten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til den er gjennomstekt.
 Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skrell løken. Kutt løken og agurken i tynne skiver. Bland sammen løken, agurken, 1½ ss eddik, 1 ss sukker og litt salt i en skål.
Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
Nyt måltidet!
God middag!