Sprøstekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumolje
Glutenfri

Sprøstekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumolje

330
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Brokkoli
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
4½ dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Basilikumolje
½–1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 1 ss smør i risottoen før servering, for en rundere og fyldigere smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør i små biter, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.  
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med Grana Padano-osten når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen, og stek den videre i omtrent 2 minutter. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 10 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdige sammen. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C. La kyllingen hvile i 3 minutter før servering.
Server basilikumoljen til retten, og dryss over resten av Grana Padano-osten. 
God middag!