Hamburgere med syltet rødløk, aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
Laktosefri

Hamburgere med syltet rødløk, aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver

283
Under 20 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Rødløk
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Klassisk hamburger
280 g
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 751 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løken, og la løken trekke i laken frem til servering (se tips).
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
 Skyll salaten og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel tomatskivene og salaten på et serveringsfat.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter før servering. 
 Fyll burgerbrødene med burgerne, salaten, tomatskivene, den syltede løken og aiolien. 
God middag!