Elgkarbonader i aromasoppsaus med ovnsbakte jordskokker, potetmos og tyttebær

Elgkarbonader i aromasoppsaus med ovnsbakte jordskokker, potetmos og tyttebær

114
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Helmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Jordskokker
250 g
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Helmelk (Melk, Laktose)
3 dl
Oksebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Rørte tyttebær
60 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 797 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et par knuste einerbær eller timian i sausen for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Skyll jordskokkene godt, eller skrell dem, og kutt dem i like store biter. Fordel jordskokkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek jordskokkene midt i ovnen i omtrent 25 minutter.  
 Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter, og legg dem over på en tallerken. Stek løken og soppen i 1 ss smør i 3–4 minutter, og dryss over ½ ss hvetemel. 
 Spe på med 3 dl melk under omrøring. Ha i oksebuljongen, og smak til med salt og pepper. Ha karbonadene over i sausen, og la det hele småkoke på lav varme til resten av retten er ferdig.    
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Server tyttebærene til retten. 
God middag!