Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med gresskar på tre måter, rosmarinpoteter og spinat

Høstmat

Laktosefri
Glutenfri

Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med gresskar på tre måter, rosmarinpoteter og spinat

Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rosmarin
½ bunt
Gresskar
½–1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Svinekjaker
300 g
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varier gresskartilbehøret ut ifra hvor god tid du har.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i jevne skiver. Skyll og plukk bladene av rosmarinstilkene. Fordel potetene og rosmarinen utover en ildfast form og pensle potetene med litt olje. Krydre med salt og pepper og stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter.  
 Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned på skjærefjølen, og kutt bort skallet. Kutt den øverste, smale delen av gresskaret i syltynne skiver med en skarp kniv. Kok opp 3 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Vend inn gresskarskivene. Gi gresskaret et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. La gresskaret trekke i laken frem til servering.  
 Kutt resten av gresskaret i terninger på omtrent 2x2 cm. Fordel gresskaret utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Kjør halvparten av det ferdigstekte gresskaret og 1 ss smør til en puré med en stavmikser (se tips). 
 Ha svinekjakene og kraften fra pakken over i en kjele, og tilsett rødvinssausen. Kok svinekjakene på middels lav varme under lokk i omtrent 15 minutter.
Skyll spinaten. Smak til gryten med salt og pepper. Vend inn spinaten rett før servering.     
Vel bekomme! 
God middag!