Røkt svinekam med sitron- og spinatrisotto og honningglaserte gulrøtter
Laktosefri
Glutenfri

Røkt svinekam med sitron- og spinatrisotto og honningglaserte gulrøtter

Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
2 stk
Honning
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Gul løk
½ stk
Spinat
50 g
Sitron
1 stk
Risottoris
150 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Vann
7 dl
Smør (Melk)
1 ts
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 718 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en sjysaus som du kan ha til retten! Ha 1 dl vann og 1 ss smør i stekepannen etter at du har stekt kjøttet, og kok opp.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gyllne. Ha hvitløksfeddene med skallet på, på brettet med gulrøttene de siste 15 minuttene av steketiden.
 Kok opp 7 dl vann i en kjele og ha i buljongen. Skrell og finhakk løken. Skyll spinaten. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i omtrent 3 minutter, eller til løken og risen er blank.   
 Tilsett buljongen i risen, litt og litt, etter hvert som buljongen har kokt inn i risen. Rør om av og til. Fortsett slik til all buljongen er kokt inn eller risen er gjennomkokt. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og vend den inn i risottoen sammen med spinaten og 1 ts smør. Ta risottoen av varmen, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen og litt salt og pepper.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med litt pepper (se tips). La kjøttet hvile i omtrent 4 minutter, før du skjærer det i strimler.  
Ta hvitløksfeddene av stekebrettet, og vend honningen sammen med gulrøttene. Fjern skallet på hvitløken, mos dem, og rør hvitløken inn i risottoen.
Håper det smaker!
God middag!