Fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat med eple, servert med eggesmør

Fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat med eple, servert med eggesmør

790
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • olje
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
650 g
Panering
1 pakke
Smør (Melk)
1-2 ss
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Norsk eple
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Egg (Egg)
1 stk
Dill
1 bunt
Smør (Melk)
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 906 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det blir rester, holder fiskegratengen seg fint i kjøleskapet i noen dager.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Skrell gulrøttene. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland gulrøttene, eplet og 1 ts sukker i en skål, og smak til med saften fra ¼ av sitronen.
 Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Del egget i terninger. 
 Skyll og finhakk dillen. Smelt omtrent 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn eggebitene og dillen rett før servering. 
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!