Salsicciakarbonader med potetpuré, løksjy, grønne erter og rørte tyttebær

Salsicciakarbonader med potetpuré, løksjy, grønne erter og rørte tyttebær

285
Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Brokkoli
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
1–2 dl
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
60 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 621 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere potetene hele og mose ertene til en puré.

Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Del brokkolien i mindre buketter. Form salsicciadeigen til små karbonader. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Ha karbonadene og brokkolibukettene over på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper i brokkolibukettene, og stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, til karbonadene er gjennomstekte. 
 Skrell og kutt løken i to, og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er myk. Dryss over oksebuljongen og ½ ss hvetemel, og bland alt sammen. Hell over 1–2 dl vann, og la sjyen koke i omtrent 4 minutter. Smak til med salt, pepper, litt sukker og litt soyasaus.    
Ha ertene i en liten kjele, dekk dem med vann, og kok raskt opp. Sil av vannet, og vend inn litt smør.  
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til puréen er jevn. Smak til med salt og pepper.   
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!