Sitruskrydret svine-indrefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med appelsin, servert med rødvinssaus
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svine-indrefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med appelsin, servert med rødvinssaus

228
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Indrefilet av svin
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Grønnkål
50 g
Smør (Melk)
1 ss
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 583 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk steketermometer om du har. Kjøttet skal ha en temperatur på 65–68 grader.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25 minutter. Ta potetene ut av ovnen, og skru ned varmen til 210 grader. Fordel hvitløken og litt smør på hver av potetene, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern over potetene. Stek det hele videre i 8–10 minutter, eller til potetene er møre.    
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen med potetene når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig med potetene (se tips). Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rødkålen og grønnkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 1 minutt. Vend inn appelsinen til slutt.
 Hell rødvinssausen over i en kjele, og kok opp på lav varme under omrøring.
God middag!