Kylling i mangochutneysaus med tomatsalat og basmatiris, servert med yoghurt
Glutenfri

Kylling i mangochutneysaus med tomatsalat og basmatiris, servert med yoghurt

279
Under 20 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Basmatiris
135 g
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Sukker
1 ts
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 863 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne ut glasset med mangochutney med vannet som skal brukes i sausen, og ha det i sausen i stekepannen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og grovhakk hele rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og halvparten av løken. Stek løken 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett mangochutneyen, kokoskremen, ½ dl vann, 1 ss soyasaus og garam masala-krydderet. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.   
 Ha kyllingen og kraften fra pakken over i en ildfast form, og hell over mangochutneysausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Del sitronen i to. Bland resten av rødløken, saften fra sitronen og 1 ts sukker i en serveringsskål. La rødløken trekke i laken i 5 minutter. Ha i tomaten og agurken, og smak til med salt og pepper.  
Server yoghurten til retten.
Vel bekomme!
God middag!