Panzanellasalat med aubergine og paprika, servert med fetaost og sprø kjerner
Vegetar

Panzanellasalat med aubergine og paprika, servert med fetaost og sprø kjerner

87
Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Aubergine
1 stk
Gul paprika
1 stk
Cherrytomater
⅔ pakke
Ruccola
50 g
Sjalottløk
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Kjerneblanding
½–1 pakke
Cherrytomater
⅓ pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Honning
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 91 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke har en stavmikser, kan du også finhakke hvitløken og mose tomatene med en gaffel.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt auberginen og paprikaen i terninger på omtrent 2x2 cm. Fordel auberginen og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek auberginen og paprikaen midt i ovnen i 20 minutter.
 Kutt brødet i store terninger. Fordel brødet utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødet midt i ovnen i 8–10 minutter. Legg kjerneblandingen på brettet med brødet når det gjenstår 2–3 minutter av brødets steketid. 
 Skyll og del alle cherrytomatene i to. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha omtrent en tredjedel av tomatene i et desilitermål med hvitløken, dijonsennepen, balsamicovinaigretten, honningen og litt salt og pepper. Kjør det hele til en jevn saus med en stavmikser (se tips).  
 Skyll ruccolaen. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Ha ruccolaen, løken, de ovnsbakte grønnsakene, brødkrutongene og resten av cherrytomatene i en stor bolle, og vend inn tomatvinaigretten. Smak til med salt og pepper. Smuldre fetaosten over salaten ved servering.
God middag!
God middag!