Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, hvetetortillaer og avokado
Laktosefri
Vegetar

Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, hvetetortillaer og avokado

187
Under 30 min
26 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Lime
½ stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
3–4 stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 978 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 124 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade når du steker bønnene for en fyldigere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Skrell gulroten, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt sjalottløken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halve pakken med paprikakrydderet og hele pakken med oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett gulrotterningene, sjalottløken, hvitløken og bønnene, og stek videre i 4–5 minutter. Ha i 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper. 
 Skrell og grovriv gulroten på et rivjern og finhakk korianderen. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med resten av paprikakrydderet, salt og pepper. Bland rødkålen, den revne gulroten og korianderen sammen med dressingen. 
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter før servering.
 Del avokadoen i to. Fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen, den syltede rødløken og tortillachipsene. Del resten av limen i båter, og server til retten.
God middag!