Fiskeburger i brioche servert med eple-coleslaw, syltet rødløk, potetfries og aioli

Fiskeburger i brioche servert med eple-coleslaw, syltet rødløk, potetfries og aioli

134
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Norsk eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 738 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 95 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm gjerne fiskeburgerne og burgerbrødene ute på grillen for ekstra god smak og hygge.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetstavene midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på friesene underveis i steketiden for et jevnere resultat.    
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.    
Varm opp en stekepanne eller grillpanne, og ha i litt olje. Stek eller grill fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
 Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.  
 Fyll burgerbrødene med eple-coleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og aiolien til retten.  
God middag!