Soya- og ingefærbakt laks med asiatisk agurksalat og epleris, servert med chilimajones
Laktosefri

Soya- og ingefærbakt laks med asiatisk agurksalat og epleris, servert med chilimajones

Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Norsk eple
½ stk
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Laksefilet (Fisk)
270 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 797 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte eplet i tynne skiver, og ha det i agurksalaten.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend eplet forsiktig inn i den ferdigkokte risen (se tips).
 Klem limen godt, og del den i to. Press saften fra limen i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper.
Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene inn i limemarinaden.
 Legg fisken i en ildfast form, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek fisken i ovnen i 5–6 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Server vårløken, sesamfrøene og chilimajonesen til retten.    
God middag!