Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør

122
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Egg (Egg)
2 stk
Smør (Melk)
50 g
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Norsk eple
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 541 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 2–3 minutter hvis du heller foretrekker det.

 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke (på lav varme) i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i biter. Smelt 50 g smør i en kjele. Vend inn eggene før servering. Smak til med litt salt.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skyll fisken i kaldt vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!