Pasta linguine i fløtesaus med bacon, skinke og grønne erter

Pasta linguine i fløtesaus med bacon, skinke og grønne erter

331
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper
Pasta (Hvete)
200 g
Purre
1 stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Grønne erter
125 g
Matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Pastavann
1 dl
Bacon
150 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 769 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av kokevannet etter at pastaen er ferdigkokt.
Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den hvite og lysegrønne delen av purren i tynne skiver.
Varm opp en vid stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til de er gylne. Ha baconet over på en tallerken.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek purren i omtrent 2 minutter, til den er myk. Tilsett skinken, ertene, fløten og hønsebuljongen. La sausen småkoke i 2–3 minutter, til fløteblandingen har tyknet litt. Vend inn pastaen, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt av pastavannet dersom sausen blir for tykk.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med det stekte baconet og osten.
God middag!
God middag!