Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat, mais og peppersaus
Glutenfri

Krydret filetstykke av svin med potetchunks, brokkolisalat, mais og peppersaus

136
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Filetstykke av svin
300 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Oregano
1 pakke
Salt
½ ts
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Peppersaus (Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 529 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke brokkolien og løken med potetene de siste 15 minuttene av potetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.    
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider i 4–5 minutter. Ha kjøttet over på en tallerken. Bland sammen røkt chilimix, oregano og 1 ts salt, og gni inn kjøttet med blandingen.   
 Legg kjøttet på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. Stek kjøttet i 12–14 minutter, og la det hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer det i skiver. Hvis du bruker et steketermometer, skal kjøttet stekes til det har 62–64 grader i kjernetemperatur.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Kok brokkolien i omtrent 3 minutter. Tilsett løken, og kok opp. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Tilsett maisen og 1 ss smør, varm opp, og stek på høy varme i 2 minutter. 
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme.   
Håper det smaker! 
God middag!