Wok med svinefilet i soya- og ingefærsaus med pak choy, minimais og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Wok med svinefilet i soya- og ingefærsaus med pak choy, minimais og jasminris

Under 20 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
Jasminris
135 g
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Maisstivelse
¾ pakke
Ingefær
½ bit
Maisstivelse
¼ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Minimais
125 g
Soyasaus (Soya)
½ dl
Vann
3 ss
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 700 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i 1–2 minutter for en nøtteaktig og god smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Bland kjøttet sammen med ingefærblandingen, litt salt og ¾ pakke maisstivelse i en bolle. Varm opp en vid stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Stek gjerne kjøttet i to omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet over på en tallerken.  
 Skrell og finhakk ønsket mengde av ingefæren. Bland resten av maisstivelsen fra punkt 2 med 3 ss vann, hønsebuljongen, ½ dl soyasaus og den finhakkede ingefæren i et litermål. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Del minimaisen i to på langs. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødløken, pak choyen og minimaisen i 2–3 minutter. Tilsett soya- og ingefærblandingen, og kok opp. La det småkoke i 2 minutter, og vend inn kjøttet.  
Topp retten med sesamfrøene ved servering (se tips).
God middag!