Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter og rosenkål, tomat, persille og rødvinssaus
Laktosefri

Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter og rosenkål, tomat, persille og rødvinssaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • plastfolie (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Poteter
350 g
Rosenkål
200 g
Egg
1 stk
(Egg)
Sitron
½ stk
Panering
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
1 dl
(Egg, Hvete)
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 729 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt løken i båter. Kutt potetene i båter. Kutt rosenkålen i to. Fordel potetene, løken og rosenkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Knekk egget i en skål, og pisk det med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland skallet fra sitronen med paneringen, og fordel sitronpaneringen utover en tallerken. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og grovhakk bladpersillen. Bland tomaten og persillen i en liten serveringsskål.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!