Lyrfilet med ovnsbakte gulrøtter og ertepuré, servert med pepperoni- og løksmør
Laktosefri
Glutenfri

Lyrfilet med ovnsbakte gulrøtter og ertepuré, servert med pepperoni- og løksmør

185
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Grønne erter
125 g
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
100 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 623 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt potetene i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem med gulrøttene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken på stekebrettet med gulrøttene når det gjenstår omtrent 10 minutter av gulrøttenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør det hele til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt. 
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt, eller til løken er gyllen.
Vel bekomme!
God middag!