Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær

Husmannskost

Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær

Under 30 min
20 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • egg
  • hvetemel
  • salt
  • olje
  • pepper
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ss
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 dl
Bakepoteter
2 stk
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Salt
½ ts
Bacon
150 g
Kantareller
100 g
Grønnkål
100 g
Rødløk
½ stk
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½–1 glass
Rørte tyttebær
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 807 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan enten lage flere små pannekaker, eller færre store.

Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. 
 Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og sett det til side. Ha halvparten av løken i en skål med 1 ss sukker, og skvis saften fra sitronen over. Vend det godt sammen, og la løken marinere i laken frem til servering.
 Knekk egget i en skål, og visp inn 2 dl melk, 1 dl hvetemel og ½ ts salt, til en jevn røre. Skrell og grovriv potetene på et rivjern. Skvis ut litt av væsken fra potetene før du vender dem inn i røren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek potetpannekakene i omganger i 3–4 minutter på hver side, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir (se tips). Stek dem videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.  
 Varm opp den samme stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en skål.
Riv kantarellene i mindre biter. Skyll grønnkålen og dra av stilkene. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og resten av løken fra steg 2 i 2–3 minutter til det er gyllent. Tilsett grønnkålen og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha baconet tilbake i stekepannen.
Anrett potetkakene med steinsoppestoen, baconet, kålen og soppen. Topp med de rørte tyttebærene, den syltede løken og sitronskallet.
God middag!