Stekt seifilet i crème fraîche-saus og lun potetsalat med eple, servert med syltet agurk

Stekt seifilet i crème fraîche-saus og lun potetsalat med eple, servert med syltet agurk

87
Under 30 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • hvetemel
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Norsk eple
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Salt
½ ts
Eddik 7 %
3 ss
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Seifilet (Fisk)
325 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
75–150 g
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oppbevar eventuelle rester av den syltede agurken i kjøleskapet. Der holder den seg godt i 1 uke.

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og del eplet i terninger. Ha eplet og sennepsvinaigretten i en bolle.  
 Ha ½ ts salt, 3 ss eddik, 3 ss sukker, kryddermiksen og 1 dl vann i en kjele. Kok på høy varme, til sukkeret er løst opp. Skyll agurken og skrell rødløken. Kutt løken og agurken i skiver. Legg løken og agurken lagvis i et sylteglass eller en serveringsskål. Hell over den varme laken, og la det hele stå på benken frem til servering. 
 Tørk og krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken i 1 dl hvetemel. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, og legg den over på en tallerken. 
 Ha ½ dl vann og crème fraîchen i stekepannen, og rør sammen til en saus. Ha fisken over i sausen. Gi fisken og sausen et raskt oppkok, og ta stekepannen av varmen.  
Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og skyll dem raskt i kaldt vann. Del potetene i skiver. Ha potetene i bollen med epleterningene og sennepsvinaigretten, og smak til med salt og pepper.   
Med ønske om et godt måltid!
God middag!