Soyabakt laks med dampet sommerkål og frisk epledressing, servert med kokte poteter
Glutenfri

Soyabakt laks med dampet sommerkål og frisk epledressing, servert med kokte poteter

246
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sommerkål
1 bit
Vann
1–2 dl
Grønt eple
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill kålen hvis været tillater det. Kok den i lettsaltet vann i 3–5 minutter, til den er mør, og grill den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en fin grillfarge.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
 Del potetene i to. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, og ha 1 ss smør og 1 ss soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
 Del kålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp kålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper. 
 Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.
God middag!