Tostada med refried beans, kjøttdeig med grønnsaker toppet med revet ost, rømme og jalapeno

Tostada med refried beans, kjøttdeig med grønnsaker toppet med revet ost, rømme og jalapeno

Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chiliflak
½-1 pakke
Vann
1 dl
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Tomat
1 stk
Jalapeño
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Revet ost (Melk)
½–1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1202 kcal
  • Fett: 65 g
  • Karbohydrater: 100 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kutt hver av tortillalefsene i 6 trekanter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek tostadasene i ovnen i 4–5 minutter, til de er sprø.
 Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken i terninger. sil og skyll bønnene.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2 minutter. Tilsett bønnene og ønsket mengde chiliflak og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett 1 dl vann og la det koke inn. Mos bønnene lett sammen med en visp eller sleiv og smak til med salt og pepper. Ha bønnemosen over i en skål.
 Skyll ut av pannen fra forrige punkt, varm den opp til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
 Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og kutt halve jalapenoen i tynne skiver, og finhakk resten. Ha tomatene i en skål og bland inn den finhakkede jalapenoen. Tilsett 1 ss olivenolje og smak til med eddik, salt og pepper.
 Topp tostadaene med bønnene, kjøttdeigen, tomatsalsaen, rømmen, den revne osten og jalapenoskivene. 
God middag!