Tomat- og chorizogalette servert med bulgursalat og urtedressing

Tomat- og chorizogalette servert med bulgursalat og urtedressing

Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Chorizo
100 g
Paibunn (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Spinat
50 g
Agurk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1240 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 160 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
Skyll og kutt tomatene i båter. Skrell sjalottløken og hvitløken, og kutt dem i tynne skiver.   
Strø litt hvetemel utover et bakepapir, og kjevle ut paideigen til en stor sirkel. Legg den over på et stekebrett. 
 Smør crème fraîchen utover galettebunnen, men la det være igjen 4–5 cm uten crème fraîchen langs kanten. Fordel tomatene, chorizoen, løken og hvitløken oppå, og drypp litt olivenolje over. Brett kanten inn rundt hele, slik at den dekker litt av fyllet. Pensle kanten med litt olje eller vann, og stek galetten midt i ovnen i 20–30 minutter. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skyll spinaten, agurken og persillen. Kutt agurken i små biter, og grovhakk persillen. Vend spinaten, agurken og persillen sammen med den ferdigkokte bulguren. Smak til med olivenolje, salt og pepper. 
Server urtedressingen til retten. 
Bon appétit!
God middag!