Hoisin- og limeglasert lårkjøtt av kylling med wokkede grønnsaker, servert med fullkornsris og peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Hoisin- og limeglasert lårkjøtt av kylling med wokkede grønnsaker, servert med fullkornsris og peanøtter

683
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Fullkornsris
135 g
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 874 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør kyllingen ekstra mør og saftig.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Krydre med salt og pepper.
 Del limen i to. Tilsett hoisinsausen, 1 ss soyasaus, ½ dl vann og saften fra halve limen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Smak til med skallet fra limen, og eventuelt mer av saften fra limen.
 Skrell og kutt gulroten i skiver på skrå. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Kutt pak choyen i skiver på skrå.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt har litt krønsj. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ønsket mengde av ingefær,- hvitløk- og chiliblandingen. Stek det hele videre i 1 minutt.  
Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken før servering.
God middag!