Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter

Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg (Egg)
2 stk
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Reker (Skalldyr)
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Søt chilisaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 713 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned koketiden med omtrent 2 minutter. Del limen i to. 
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skyll og kutt vårløken i skiver. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Vend inn vårløken, rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering. 
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og saften fra limen. 
Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server den søte chilisausen til retten. 
Vel bekomme!
God middag!