Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter
Laktosefri
Glutenfri

Rød currygryte med soyamarinert sei, pak choy, koriander og peanøtter

Under 20 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • vann
  • salt
  • olje
Jasminris
135 g
Seifilet (Fisk)
325 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Rød currypaste
⅓–1 pakke
Maisstivelse
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
2 dl
Salt
¼ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er sterk, så start med litt og smak deg frem.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Kutt fisken i grove terninger og ha dem i en skål. Bland inn 2 ss soyasaus, og la det stå på kjøkkenbenken til det skal i gryten. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, løken og ønsket mengde av currypasten (se tips) i omtrent 3 minutter. Ha maisstivelsen i en kopp og rør den ut med 3 ss vann. Tilsett kokoskremen, ¼ ts salt, 2 dl vann og omtrent ¼ av maisjevningen i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Tilsett eventuelt mer av maisjevningen og kok opp, om du ønsker en tykkere konsistens. Skru ned varmen og tilsett pak choyen, fisken og soyasausen. La det hele trekke under lokk i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra limen og eventuelt mer av currypasten og salt.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med korianderen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av. 
God middag!