Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør

494
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • vann
  • salt
  • soyasaus
  • pepper
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl
Timian
1 bunt
Gulrøtter
400 g
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Sjalottløk
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 494 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Posjer fisken i melk. Kok opp nok helmelk til å dekke fisken, og tilsett litt hvitløk, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele.
 Skrell og kutt potetene i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Riv bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 10 minutter. Ta formen ut av ovnen, klem over saft fra halve sitronen, og strø over timianbladene. Ha formen tilbake i ovnen, og stek gulrøttene i 5 minutter til.
Skru ned varmen på kjelen fra steg 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Kok smøret i omtrent 1 minutt, til det får en gyllen farge. Tilsett sjalottløken og 1 ss soyasaus, og la sausen stå på lav varme fram til servering.
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetpurèen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!