Bulgur- og kikertbowl med kylling i soya- og ingefærsjy, sprøstekt grønnkål og curry- og mangodressing
Laktosefri

Bulgur- og kikertbowl med kylling i soya- og ingefærsjy, sprøstekt grønnkål og curry- og mangodressing

287
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bulgur (Hvete)
125 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Kikerter
½–1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Grønnkål
50 g
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Gulrøtter
2 stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 723 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kikertene i en stekepanne med litt olje på middels høy varme i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Vend inn ønsket mengde av chilimixen til slutt.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Tilbered bulguren etter anvisningen på pakken. 
Ha kyllingen og sjyen fra pakken i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og varm kyllingen i ovnen i 10 minutter. 
Sil laken og skyll kikertene. Fordel kikertene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og bland i litt olje og ønsket mengde av chilimixen. Stek kikertene midt i ovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og litt sprø. Fordel grønnkålen på den andre siden av brettet når det gjenstår 3–4 minutter av steketiden (se tips).  
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Ta kyllingen ut av ovnen. Ta av aluminiumsfolien og ha soya- og ingefærsausen i formen med sjyen. Sett kyllingen tilbake i ovnen, og stek i 10 minutter til, eller til kyllingen er gjennomvarm. Del kyllingen i skiver før servering.
 Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Fordel bulguren i skåler, og fordel kyllingen, den syltede rødløken, gulrøttene og curry- og mangodressingen oppå. Topp med de sprø kikertene, grønnkålen og soya- og ingefærsjyen. 
God middag!