Eggenudler i kremet massaman currysaus med ingefærstekt tofu, brokkoli og limesyltet gulrot
Laktosefri
Vegetar

Eggenudler i kremet massaman currysaus med ingefærstekt tofu, brokkoli og limesyltet gulrot

Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • salt
Brokkoli
½–1 stk
Tofu med chili & sitrongress (Soya)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Massaman currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Eggenudler (Egg, Hvete)
1 pakke
Sukker
½ ts
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 665 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stilken på brokkolien kan skrelles, høvles tynt og blandes inn med gulrøttene!

 Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Del tofuen i terninger.
Skrell gulroten og lag lange bånd med en skreller eller mandolin. Ha gulrotbåndene i en skål og vend inn saften fra halve limen og ½ ts sukker.
Bland currypasten med kokoskremen og ½ ts sukker i en skål. Juster mengden currypaste etter hvor sterkt du ønsker det. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene og brokkolien i 3–4 minutter til det får litt stekeskorpe. Krydre med salt. Skru ned varmen og vend inn ingefærblandingen.
Vend currykremen inn med de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av nuddelvannet til du får en kremet og passe tykk saus. 
Kutt resten av limen i båter. Server de kremede nudlene med den stekte tofuen og brokkolien, og topp med den limesyltede gulroten. Server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!
God middag!