Sitron- og honningbakte rotgrønnsaker med camembertsaus, valnøtter og ruccola
Vegetar

Sitron- og honningbakte rotgrønnsaker med camembertsaus, valnøtter og ruccola

Under 40 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
400 g
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Camembert (Melk, Laktose)
1 pakke
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½–2 dl
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke
Hvetemel
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Grønne linser
1 boks
Smør (Melk)
½ ss
Ruccola
50 g
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 903 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær av det hvite laget på osten hvis du ikke foretrekker det. Bland linsene og de bakte rotgrønnsakene sammen til en salat.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt rødbeten i båter. Bruk gjerne en plastfjøl og plasthansker, så alt ikke blir rødt. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter på skrå. Fordel grønnsakene utover hver sin side på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er møre og har fått en lett gyllen farge. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland sammen skallet, saften fra sitronen, honningen i en liten skål. Vend blandingen inn med grønnsakene de siste 5 minuttene av steketiden. 
Kutt osten i mindre biter. Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, til sausen har ønsket konsistens. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter, skru ned varmen og ha i osten. La osten smelte i sausen under omrøring. Smak til med kryddermiksen og litt salt.  
 Stek brødene på en rist midt i ovnen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Sil og skyll linsene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek linsene i omtrent 3 minutter, eller til de er gjennomvarme. Krydre med litt salt og pepper. 
Skyll og tørk ruccolaen. Knus valnøttene mens de fortsatt er i posen.
Fordel linsene på tallerkener eller på et stort fat (se tips). Ha over de bakte grønnsakene, og hell sausen over i en tynn stråle. Topp retten med ruccolaen og nøttene, og server brødene på siden. 
God middag!