Karibisk kylling med mango- og agurksalat, servert med lime- og kokosris
Laktosefri
Glutenfri

Karibisk kylling med mango- og agurksalat, servert med lime- og kokosris

402
Under 20 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • salt
    • olivenolje
    • pepper
    • olje
    Kokoskrem
    1 pakke
    Jasminris
    135 g
    Limeskall
    ½ ts
    Koriander
    ½ bunt
    Vann
    1½ dl
    Mango
    1 stk
    Agurk
    1 stk
    Koriander
    ½ bunt
    Lime
    ½ stk
    Mangochutney
    1 glass
    Garam masala
    1 pakke
    Lime
    ½ stk
    Skivet kyllingfilet
    300 g
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 741 kcal
    • Fett: 15 g
    • Karbohydrater: 100 g
    • Protein: 51 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Ha kokoskremen, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. La risen koke under lokk på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. 
    Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken i terninger. Bland mangoen, agurken og halvparten av korianderen i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen, litt olivenolje, salt og pepper.
     Bland mangochutneyen og garam masala-krydderet i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen og salt. 
    Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den har en jevn stekeskorpe på begge sider. Rør inn mangochutneyblandingen. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
     Smak til den ferdigkokte risen med skallet fra limen. Bland inn resten av korianderen rett før servering. 
    God middag!
    God middag!