Krydderstekt brystfilet av saktevoksende kylling med rødløk og grønne bønner, potetbåter og kremet appelsinsaus
Saktevoksende kylling

Krydderstekt brystfilet av saktevoksende kylling med rødløk og grønne bønner, potetbåter og kremet appelsinsaus

Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Vann
2 dl
Smør (Melk)
½ ss
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 513 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitronsaft eller eddik på løken og bønnene for ekstra god smak og finere farge.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre den med persilladen, legg den oppå potetene når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig sammen. 
 Skrell og kutt løken i strimler. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to hvis de er lange. Kok opp en kjele med 2 dl lettsaltet vann. Damp bønnene under lokk i 1 minutt.
 Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Sil vannet av bønnene. Ha løken og ½ ss smør i kjelen med de grønne bønnene, og stek det hele på middels varme i 2 minutter, til løken er blank og bønnene er glaserte av smøret. Krydre med litt salt og pepper. 
 La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.
God middag!