Biff-salat med krydderstekte poteter, tomat og asparges servert med frisk urtedressing

Vårlige retter

Glutenfri

Biff-salat med krydderstekte poteter, tomat og asparges servert med frisk urtedressing

Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Estragon
½ bunt
Bladpersille
½ bunt
Asparges
100 g
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Estragon
½ bunt
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 519 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i munnstore biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Krydre de ferdigstekte potetene med persilladen.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær det i skiver før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. 
Skyll estragonen og persillen. Plukk av bladene på halvparten av urtebuntene og legg dem i en bolle. Skyll aspargesene, tomaten og sitronen. Kutt tomaten i båter og legg dem i bollen med urtene. Knekk av og fjern den grove enden på aspargesene, og del toppene i 2 på langs. 
Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek aspargesen i 2 minutter. Finriv litt av skallet (kun det gule) fra sitronen over aspargesen i pannen, og krydre med litt salt og pepper. Ha det over i bollen med urtene og tomaten, og smak til med saft fra halve sitronen. 
Finhakk resten av estragonen og persillen, og ha det i en skål sammen med hvitløksdressingen. Smak til med saften fra resten av sitronen.
God middag!