Smørdampet sommerkål med bakt løk og lett byggotto med skjørost servert med dillsaus

Vårlige retter

Vegetar

Smørdampet sommerkål med bakt løk og lett byggotto med skjørost servert med dillsaus

Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • smør
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
Byggkorn (Bygg)
125 g
Rødt eple
1 stk
Dill
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Sommerkål
½ stk
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 595 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har stekepannen for lav kant til at lokket dekker kålen, så kan du dekke kålen med aluminiumsfolie istedenfor.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Avkjøl byggkornene i kaldt vann når de ferdigkokte. 
Del rødløken i to på tvers. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken med snittflatene ned i omtrent 3 minutter, eller til den har fått en mørk farge. Ha løken over i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Bak løken i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Del løken i dens naturlige lag når den er ferdigbakt, og ta bort skallet.  
Ta av det ytterste laget på kålen og del den i 4 båter. Del sitronen i to. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen og sitronen med snittflatene ned i 2–3 minutter, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Ta ut sitronen. Ha i 1 ss smør og 1 dl vann, og legg på et lokk (se tips). Senk temperaturen og la kålen dampe seg ferdig under lokk, i omtrent 3 minutter. Ha over saften fra den stekte sitronen og dryss litt flaksalt over kålen rett før servering. 
 Skyll eplet og dillen. Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt eplet i små terninger, og grovhakk dillen. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en serveringsskål. Ha i eplet, løken og halvparten av dillen. Vend inn de ferdigkokte byggkornene og topp med skjørosten. 
 Ha crème fraîchen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Vend inn resten av dillen rett før servering og smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!
God middag!