Linguine i kremet saus med grillbacon og frisk eple- og estragonsalat

Linguine i kremet saus med grillbacon og frisk eple- og estragonsalat

Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Linguine (Hvete)
200 g
Grillbacon
300 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Rødt eple
½ stk
Estragon
½ bunt
Sitron
1 stk
Sommerkål
½–1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 865 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1 dl av pastavannet når pastaen siles.
Kutt baconet i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over på en tallerken. 
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme. Ha i crème fraîchen og buljongen, og gi det et raskt oppkok. Skru ned varmen og spe på med pastavannet fra steg 1 til sausen har ønsket konsistens. Vend baconet og den ferdigkokte pastaen inn i sausen, og smak til med litt salt og pepper. 
Skyll eplet, estragonen og sitronen. Kutt kålen i tynne strimler. Dra bladene av stilken på estragonen og grovhakk dem. Kutt eplet i små terninger, og finriv sitronskallet (kun det gule). Bland sammen kålen, eplet, estragonen og sitronskallet i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, ½ ss olivenolje og litt salt og pepper.
Server den kremede pastaen med den friske eplesalaten ved siden av. Vel bekomme! 
God middag!