Steambuns med teriyakiglasert sopp og friske grønnsaker servert med krydret ris og skjørost

Sultne gutter

Vegetar

Steambuns med teriyakiglasert sopp og friske grønnsaker servert med krydret ris og skjørost

Under 35 min
22 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • vann
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
½ pakke
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ts
Aromasopp
100 g
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Chili
½ stk
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
4 dl
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Chili
½ stk
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 845 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 116 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne de ferdigdampede bunsene i en stekepanne med litt olje, for et mer crispy resultat. Tilpass bruken av chilien etter eget ønske.

Tilbered risen som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe godt fra seg.
Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt dem i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk hele chilien. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den slipper væske og er lett gyllen. Vend inn løken, hvitløken, halvparten av chilien og 1 ts sukker, og stek videre i 2 minutter. Ha over teriyakisausen, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 5 minutter. Skyll limen, og smak til med saften fra halvparten. Strø sesamfrøene over rett før servering.
Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt grønnsakene i tynne strimler og ha dem i en serveringsskål.
Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil som er dekket med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og damp dem under lokk i omtrent 5 minutter (se tips). Gjør dette i flere omganger, eller legg litt bakepapir mellom lagene, og fyll silen helt opp. 
Ha den ferdigkokte risen i en skål, og vend inn persilladen og 1 ts smør. 
Kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Fyll bunsene med den glaserte soppen og grønnsakene, og topp med korianderen og resten av chilien. Smuldre skjørosten over, og server risen, chilimajonesen og limebåtene til retten. 
God middag!