Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt
Vegetar

Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt

166
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Bulgur (Hvete)
125 g
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke
Halloumi (Melk, Laktose)
250 g
Honning
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 765 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små biter. Bland persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra sitronen.   
 Strø sesamfrøene utover en tallerken, kutt halloumien i skiver og vend halloumiskivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 4–5 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sider. Skru ned til lav varme, og drypp honningen over halloumien. Hold halloumien varm i stekepannen frem til servering.
 Vend det tyrkiske krydderet inn i yoghurten. 
Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien. 
God middag!