Linguine i krydret tomatsaus med kikerter og fetaost, servert med ristet hjertesalat
Vegetar

Linguine i krydret tomatsaus med kikerter og fetaost, servert med ristet hjertesalat

Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Moste tomater
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
75 g
Linguine (Hvete)
200 g
Hjertesalat
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 800 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne sitronen med snittflatene ned i stekepannen sammen med salaten. Det får fram en deilig sødme i sitronen.

 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil og skyll kikertene. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
Kok pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett løken og hvitløken, og la det steke i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kikertene og stek det videre i ett minutt. Tilsett de moste tomatene, buljongen og det tyrkiske krydderet. La sausen få et oppkok, senk temperaturen til middels varme, og la den småkoke i omtrent 10 minuter.
Del hjertesalaten i to på midten, skyll den godt innvendig, og tørk den. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule). Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek salaten med snittflatene ned, i omtrent 3 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Legg salaten på en tallerken og skvis over litt saft fra sitronen(se tips) og topp med litt flaksalt, hvitløksdressingen og sitronskallet. 
 Smak til tomatsausen med salt og pepper, og vend inn den ferdigkokte pastaen. Topp retten med den hakkede persillen, og smuldre fetaosten over. 
Vel bekomme!
God middag!